Frodo De DeckerFrodo De Decker (°1981) is een striptekenende gitaarleeraar, of was het een striptekenaar die gitaarles geeft? Vast staat dat De Decker in een vorig leven deel nam aan striptekenwedstrijden zoals “De start van een loopbaan” en “What’s your exuse?”. Na jaren geen potlood meer aangeraakt te hebben  besloot hij enkele jaren geleden om een oud stripconcept terug leven in te blazen: een tekstloze, lichtjes surreële, gagstrip rond het figuurtje Otto.
Zijn eerste poging leverde een verzameling van één-pagina grappen op die werd uitgegeven op ipad onder de naam “Otto”.
Bij zijn tweede poging voegde De Decker een nieuw element toe, namelijk dat van een doorlopende verhaallijn. De combinatie van tekstloze, surrealistische grappen en een doorlopende verhaallijn is nog steeds de basis van de stripreeks.
Ondertussen zijn “Otto 1, Blijven roeien!” en “Otto2, op hete kolen” verschenen bij uitgeverij Syndikaat. In het voorjaar van 2014 verschijnt deel 3.

Om nog meer inzicht te krijgen in de verstripte geest van Frodo schoot onze huis-, tuin- en keukenfilosoof een aantal pertinente vragen op hem af. Frodo schoot kort maar krachtig terug:

- Welke vorm van blad geniet uw voorkeur onder de loofbomen?
Het A4 blad, met fijne korrel. Dat is gewoon het meest praktisch om op te tekenen. Ooit heb ik het nog geprobeerd op bladeren van een amerikaanse eik maar de inkt liep steeds uit.

- Als je een groente mee uit eten zou nemen, welke zou je dan kiezen? En om welke eigenschappen?
Spruitjes, dan liggen die alvast niet in mijn bord.

- Waarom is rood rood?
Sinds Marco Borsato een “liedje” met dezelfde naam heeft uitgebracht heeft de kleur rood uit pure schaamte zijn naam laten veranderen in “oranje-zonder-geel”. Door de kroningsgekte bij onze noorderburen is ie ondertussen alweer van naam veranderd, nu heet hij  “paars-zonder-blauw”.

- Wat maakt echt gelukkig? Geld? Macht? Vrouwen? Pistolets?
Pistoles staat wat mij betreft in dit lijstje absoluut op nummer één. Zondagmorgend, een pistolet in de rechterhand, krant in de linkerhand en dat alles badend in het aroma van een heerlijk dampende mok koffie, dat komt voor mij in de buurt van het paradijs.
Ik realiseer wel me net dat ik mijn vrouw op nummer één had moeten zetten, maar zij maakt uiteraard een onmisbaar deel uit van het hierboven beschreven tafereel.
Macht laat me koud. En geld dat groeit op mijn rug, spijtig alleen dat mijn armen te kort zijn om erbij te kunnen.

- Met wat voor meubel identificeer je jezelf het meeste?
Met een IKEA-kast. Ik heb nog eregens een paar vijzen liggen waarvan ik niet weet waarvoor ze dienen. Bovendien ben ik erg goedkoop.

Bibliografie
Otto #1 Blijven roeien! - Uitgeverij Syndikaat (2012)
Otto #2 Op hete kolen - Uitgeverij Syndikaat (2013)
Otto #3 - Uitgeverij Syndikaat (2013)

0 reacties :

Een reactie posten